woensdag 30 januari 2013

Niet onnodig geld uitgeven (2)

Verzekeringen:

Nederland is één van de landen die veel verzekeringen kent.
Overal hebben we wel een verzekering voor. Hebben we deze verzekeringen wel echt nodig?
Wat zou het risico zijn als we niet verzekerd zijn? Misschien is dit risico wel aanvaardbaar?



De belangrijkste verzekeringen:

*aansprakelijkheidsverzekering particulieren:  Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de aansprakelijkheid voor schade toegebracht aan anderen. Dit geldt voor alle leden van een huishouden als particulier. Onder schade wordt verstaan lichamelijk letsel en/of materiële schade.

inboedelverzekering: Een inboedelverzekering (brand- of brand- en inbraakverzekering) dekt de   schade aan inboedel of huisraad in de woning.

*zieketekostenverzekering: Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet zich verplicht verzekeren voor ziektekosten. Iedereen betaalt voor het basispakket een nominale premie.


Deze verzekeringen zijn noodzakelijk, maar een  doorlopende reisverzekering kan duur zijn, als je maar 2 x per jaar op vakantie gaat. Voor deze 2 reizen een aparte verzekering afsluiten is goedkoper en ook even goed.

Als je maar weinig ziek bent (jong en gezond)en je hebt een dure ziektekostenverzekering met een laag risico, dan kun je geld besparen door over te stappen, naar een goedkopere verzekering.
Je betaald vaak voor onnodig, bv. als jong persoon voor reuma - of acupunctuur behandelingen.
Of een gezond persoon kan binnen de bestaande verzekering een hoger eigen risico accepteren, waardoor de premie lager zal zijn.


 
                                                                                               

Verzekeringen voor als je en auto / eigen huis hebt:


*WA-verzekering als u een auto heeft:Een WA verzekering vergoedt de schade die je met de auto of motor toebrengt aan anderen en aan het motorrijtuig van een ander. Deze verzekering is verplicht als jeeen auto of motor bezit.

*opstalverzekering voor huiseigenaren:Een opstalverzekering dekt de schade aan de woning zelf (in plaats van de inboedel), bijvoorbeeld bij brand, inbraak of storm.

*overlijdensrisicoverzekering voor huiseigenaren:Met een overlijdensrisicoverzekering verzeker je  tegen de financiële gevolgen van het overlijden van jezelf of je partner. Als jij of je partner komt te overlijden voordat de hypotheek volledig is afgelost, keert de overlijdensrisicoverzekering een bedrag uit waarmee de hypotheek (gedeeltelijk) wordt afgelost. Zo zorgt je ervoor dat de langstlevende partner in het huis kan blijven wonen.


Kleding + speelgoed

Kleding is al duur genoeg, probeer deze in de uitverkoop te kopen. Als je even wacht zie je het zelfde kledingstuk voor de helft van de prijs minder.
Op marktplaats.nl worden veel spullen zoals kledingstukken, speelgoed, huisraad, je kunt het zo gek niet bedenken, aangeboden. Soms worden deze spullen nieuw aangeboden, maar voor een veel lager prijs  dan in de winkel.


Huisraad: 

Voordat een meubelstuk van de producent bij de consument komt zitten er veel schakels tussen die ook iets willen verdienen.
Veel webwinkels die in opkomst zijn, kopen de produkten rechtstreeks bij de producenten. Er zit dan niemand meer tussen, die hoeven dus ook niet betaald te worden. Er wordt geen voorraad gehouden en hierdoor kunnen nieuwe meubels worden aangeboden tegen lage prijzen.


SCHAF GÉÉN CREDITCARD AAN!!

Het is natuurlijk wel leuk om met deze kaart spullen snel in huis te hebben, maar je bent uiteindelijk véél duurder uit en de vraag is nog maar of je ooit uit deze schulden komt als je er een keer mee begint. Als het plezier voorbij is, loopt de vervelende afbetaling helaas nog wel even door.

de gouden regel blijft toch:( en dat geldt voor iedereen)

Wil je iets hebben, ga ervoor sparen. Zet het desnoods op de bank, dan krijg je nog een beetje extra rente erover en als je voldoende gespaard heb, kan je dat produkt of dienst aanschaffen wat je graag wil hebben.

Wil je graag iets hebben, maar je hebt er op het moment géén geld voor, dan zit er helaas niets anders op dan te sparen, andere opties zijn er helaas niet. (wil je het netjes houden)


                                                                                                       

1 opmerking:

  1. Mooi verhaal hoor en het is waar.


    Wat er eigenlijk had moeten staan is de mogelijkheid van je onderling te verzekeren. Het is onzin dat we van al die verzekeringsmaatschappijen de directeuren, de marketing, de gebouwen, de computers, de accountants, de beveiligingscontracten, de kosten van bedrijfsvoeren in het algemeen moeten ophoesten.
    Buiten dat moet er nog maximaal winst worden gemaakt.
    Al met al een hoop franje!

    Verzekeren is een simpele rekensom in de meeste gevallen, zeker met de huidige elektronica en gebaseerd op het simpele gegeven dat je gemeenschappelijke problemen het beste gemeenschappelijk kan oplossen.

    Het probleem is dat we daar een beetje uitgepraat zijn. We denken, ja ik ben nu jong, waarom zou ik me verzekeren?
    Maar technisch gezien ben je oud en jong.
    Nu al sparen voor als je oud bent is niet onzinnig, integendeel het is logisch. Wat wel onzinnig is, is tien of meer directies en bedrijven in de lucht houden. Je wilde je toch verzekeren?

    Stel je bent met een aantal mensen die sluiten collectief een ziektekosten verzekering af voor de echt grote dingen zoals hartoperaties, middenoor reconstructie, ed met een maximaal eigen risico.

    Dan bereken je wat je gemiddeld kwijt bent per gezin aan huisarts, hechten bij de poli, medicijnen voor 'gewone' dingen.
    Als je dat inclusief het eigen risico onderling verzekerd ben je goedkoper uit, alleen al vanwege de overhead / bedrijfskosten en een flink aantal directiesalarissen en dividend uitkeringen.

    In dit geval is het echt beter op elkaar te rekenen dan op een concern.

    BeantwoordenVerwijderen