maandag 9 juli 2012

Het Begin

Hoe je door de jaren heen functioneert is voor een deel door je karakter bepaald en gedeeltelijk gevormd door je opvoeding.

Als je in je kindertijd op bepaalde vlakken geen juiste voorbeeld heb gekregen, dan heb je in je verdere leven geen geluk of juist pech op dat gebied. Je weet dan niet hoe je het juist moet doen. Wat dan juist is, daar valt ook nog over te twisten.

In grote lijnen word ons allemaal, hoe jong we ook zijn, het huisje, boompje, beestje effect bijgebracht. Wat je mee hebt gekregen ( in je kinder jaren) en wat je nu als volwassene/verantwoordelijke als taak krijgt om te doen. Met deze twee zaken moet je je zien te overleven.


Waar de maatschappij ( zeker vanuit het commerciele vlak gezien) ook nog medeverantwoordelijk voor is, is dat we allemaal om enigszins gelukkig te zijn, men allemaal een mooi huis met om de zoveel tijd de nieuwe trenden qua inrichting etc moeten hebben, een mooie auto voor de deur, een paar keer per jaar op vakantie gaan, mooie kleding , schoenen etc. moeten hebben. Dus alles gebaseerd om aan de buitenkant zo perfect mogelijk uit te zien. Dan zijn we er volgens hen.


Het probleem is dat deze dingen maar tijdelijk een voldoening geven in je leven. Wat er bijkomt, en wat heel belangrijk is ,vaak ( bewust of onbewust) vergeten wordt. Men heeft hiervoor cash oftewel geld nodig. En velen hebben dat niet, maar willen wel al deze dingen hebben.


Hoe ga je dat doen? Leningen nemen…? Althans mits je daarvoor toestemming krijgt. Op het verkeerde pad gaan om toch maar aan geld proberen te komen? Zo beginnen de problemen vaak binnen te druppelen, al dan niet als je al kinderen hebt, want dan is het effect alleen nog maar groter…      Ik zou heel graag willen weten wat je van dit artikel vind en
      daarom erg waarderen als je een reactie wilt achterlaten.
      Dit geeft mij extra inspiratie om artikelen te blijven schrijven.
      bedankt alvast en natuurlijk krijg je altijd een reactie terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten